APK Keuring


APK


De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994.

Als RDW erkende keuringsinstantie kunt u bij ons terecht voor de APK keuring van uw auto. Na de controle, als blijkt dat uw auto voldoet aan de richtlijnen van het RDW, ontvangt u een keuringsrapport. Dit krijgt u zowel bij goedkeuring als bij afkeuring van de auto. Is de auto goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met). U mag op de vervaldatum alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren.

Vanaf twee maanden voor de APK vervaldatum, ontvangt u bij een nieuwe APK keuring dezelfde vervaldatum een jaar opgeschoven.
Verlopen


Als de APK van uw auto is verlopen is de verzekering vanaf dat moment ook niet geldig. Je bent dan niet alleen voor je eigen schade verantwoordelijk, maar ook nog eens voor die van de tegenpartij. Daarnaast is het rijden zonder een geldige APK strafbaar en loopt u kans op een fikse boete.


Wat mag wel met een verlopen APK?


  • Naar de garage toe rijden om de auto te laten keuren. Je moet kunnen aantonen dat je aan afspraak hebt staan en daar naartoe onderweg bent.

  • De auto mag tot 2 maanden na de vervaldatum op de openbare weg blijven staan. U mag er niet in rijden.
Reparatie


Indien er tijdens de APK controle gebreken zijn geconstateerd aan uw auto, wordt u hierover geïnformeerd. De autotechnicus zal de gebreken persoonlijk met u bespreken en de kosten voor reparatie zo overzichtelijk mogelijk met u delen. Pas nadat u akkoord heeft gegeven voor de totaalprijs, worden de werkzaamheden uitgevoerd. Geen verrassingen bij het ophalen.rdw apk
apk verlopen

Controleer hier of uw APK nog geldig is
Prijzen:


Benzine/LPG/Elektrisch      € 30,-

Diesel                                           € 50,-

Inclusief RDW afmeldkosten en BTWHeeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?
U kunt bij ons terecht via info@speedallin.nl of telefonisch via 036 530 4038 en natuurlijk kunt u ook altijd een bericht via Whatsapp sturen!

loading